• Artikkelin kommentit:0 kommenttia
  • Lukuaika:4 mins read
Google-näkyvyys, SEO verkkosivulle

Google-haku ei arvosta "väliviivaa" verkkotunnuksessa (domainnimessä).

Verkkosivustoa luotaessa, yksi tärkeimmistä seikoista on verkkotunnuksen valitseminen.

Verkkotunnuksen nimi edustaa verkkosivustoasi ja sen avulla käyttäjät tunnistavat ja löytävät verkkosivustosi verkosta. On tärkeää valita verkkotunnus, joka on mieleenpainuva, helppo kirjoittaa ja heijastaa brändisi tai verkkosivustosi tarkoitusta. Kuitenkin yksi virhe, jonka monet verkkosivustojen omistajat tekevät, on tavuviivan käyttäminen verkkotunnuksessaan. Vaikka se saattaa tuntua vaarattomalta lisäykseltä, yhdysviivan käytöllä verkkotunnuksen nimessä voi olla kielteisiä seurauksia, etenkin kun on kyse hakukoneoptimoinnista (SEO) ja Google-hausta. Tässä blogikirjoituksessa tutkimme, miksi verkkotunnuksen nimessä ei pitäisi käyttää yhdysmerkkiä ja miten se voi vaikuttaa verkkosivustosi näkyvyyteen Google-haussa.

Yksi virhe, jonka monet verkkosivustojen omistajat tekevät, on tavuviivan käyttäminen verkkotunnuksessa.

Ensinnäkin ymmärretään, mikä tavuviiva on. Tavuviiva on välimerkki (-), jota käytetään sanojen tai sanojen osien yhdistämiseen. Kun on kyse verkkotunnuksista, väliviivaa käytetään joskus erottamaan sanoja verkkotunnuksessa. Esimerkiksi ”parhaat-auto-tarjoukset.fi”. Vaikka se voi tuntua loogiselta tapa luoda verkkotunnus, yhdysviivalla voi itse asiassa olla kielteisiä seurauksia.

Mitä väliviivan käyttö aiheuttaa?

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi sinun ei pitäisi käyttää väliviivaa verkkotunnuksen nimessä, on se, että se voi vaikuttaa kielteisesti verkkosivustosi hakukoneoptimointiin. Hakukoneet, kuten Google, käyttävät monimutkaisia algoritmeja määrittääkseen verkkosivustojen merkityksen ja auktoriteetin. Yksi Googlen huomioimista tekijöistä on verkkotunnuksen nimi. Verkkotunnuksen nimi, joka on helppo muistaa, helppo kirjoittaa ja joka liittyy verkkosivuston sisältöön, sijoittuu todennäköisemmin korkeammalle hakutuloksissa.

Kun käytät yhdysviivaa verkkotunnuksessasi, se voi aiheuttaa hämmennystä käyttäjille ja hakukoneille. Käyttäjät voivat unohtaa lisätä yhdysviivan kirjoittaessaan verkkosivustosi osoitetta, mikä voi johtaa siihen, että he päätyvät kokonaan toiselle verkkosivustolle. Lisäksi hakukoneet voivat tulkita yhdysviivan sanan erottimeksi, mikä voi vaikuttaa verkkosivustosi osuvuuteen ja auktoriteettiin hakutuloksissa. Tämä voi johtaa verkkosivustosi huonompaan sijoitukseen, mikä voi viime kädessä vaikuttaa verkkosivustosi liikenteeseen ja myyntiin.

Kun käytät yhdysviivaa verkkotunnuksessasi, se voi aiheuttaa hämmennystä käyttäjille ja hakukoneille.

Toinen syy, miksi sinun ei pitäisi käyttää yhdysmerkkiä verkkotunnuksen nimessä, on se, että se voi saada verkkosivustosi näyttämään vähemmän ammattimaiselta. Tavuviivalla varustettu verkkotunnus voi näyttää käyttäjille roskapostilta ja epäluotettavalta, mikä voi estää heitä vierailemasta verkkosivustollasi kokonaan. Lisäksi yhdysviivalla varustetun verkkotunnuksen käyttäminen voi vaikeuttaa käyttäjää muistamaan, ja jakamaan verkkosivustoa muiden kanssa. Tämä voi viime kädessä vaikuttaa verkkosivustosi kasvuun ja menestykseen.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että väliviivan käyttäminen verkkotunnuksesi nimessä voi vaikuttaa negatiivisesti verkkosivustosi hakukoneoptimointiin, näkyvyyteen Google-haussa ja yleiseen ammattimaisuuteen. Sen sijaan on suositeltavaa valita verkkotunnus, joka on helppo muistaa, helppo kirjoittaa ja heijastaa brändisi tai verkkosivustosi tarkoitusta. Valitsemalla verkkotunnuksen nimen ilman väliviivaa voit varmistaa, että sivustosi on helposti tunnistettavissa, mieleenpainuva ja luotettava sekä käyttäjille että hakukoneille.

Kuvassa Google-haku

Viimeisimmät Artikkelit

Laita meille viestiä.

Vastaa