Huomioi nämä kotisivuissa..

Kotisivut

Kotisivut yrityksille ja
yhdistyksille

Tässä muutamina tärkeitä asioita, mitä kannattaa huomioida ja kysyä kotisivujesi toimittajalta

Onko turvallisuusasiat kunnossa?

Tänä päivänä on suositeltavaa ottaa jokaiselle kotisivulle SSL-suojaus (sertifikaatti) joka yleistyy koko ajan. SSL-suojauksen voi toki jättää pois perussivustossa jossa ei kerätä käyttäjistä yksityistietoja, mutta verkkokaupassa se on pakollinen. Suojaus salaa verkkosivun ja asiakkaan välisen liikenteen. Suojaus on päällä kun vihreällä osoiterivillä näkyy  s-kirjain http:// lopussa, eli https:// ja osoiterivin alussa on lukkokuvake. SSL- suojauksella pystytään vahvistetusti ilmoittamaan verkkopalvelun käyttäjälle että hän on asioimassa oikean palvelimen ja toimijan kanssa.

Ei pidä myöskään unohtaa kotisivujen aktiivista tietoturvapäivitystä, johon kuuluu myös viikoittainen tai öisin tehtävä (backup) eli verkkosivujen varmuuskopiointi.

Onko kotisivujen latausnopeudet huomioitu kotisivuja tehdessä? Sillä kaikki nämä tekijät vaikuttavat Google-näkyvyyteen. Google ja muut hakukoneet huomioivat sivujen latausnopeudet (kuvat, tekstit, artikkelit jne.) ja rankkaa myös näin sivusi näkyvyyttä hakutuloksissa. 

Miten hakukoneoptimointi on toteutettu ja tehdäänkö sitä myös jatkossa? Tämä on varmasti tärkein vaihe kun halutaan kotisivut näkymään Google-haussa. Tähän kannattaa panostaa! Onko verkkosivujen analytiikkaa hyödynnetty?

Oikein käytettyinä kotisivut ovat loistava apuväline myynnin lisäämiseen, sekä tuovat yritykselle laajaa näkyvyyttä digimarkkinoinnin alueella. Onneksi nyt on huomattu, että kotisivut vaativat jatkuvaa tekemistä ja aktiivista läsnäoloa. Toki myös sosiaalisen median ja sisältömarkkinoinnin tekeminen on tärkeää muistaa tehdä.

”Tämä on varmasti tärkein vaihe kun halutaan kotisivut näkymään Google-haussa”

Lopuksi huomioisin sivujen modernin ilmeen, sekä responsiiviset kotisivut, eli kotisivut näkyvät hyvin tabletti- ja mobiililaitteissa. Kaikki meidän verkkosivut ovat responsiivisia ja helppoja päivittää, sillä käytämme sivujen alustana modernia julkaisuhallintajärjestelmää (WordPressia).

WordPress tarjoaa helppokäyttöiset sisällönhallintatyökalut (kuva lopussa) jolloin verkkosivustojen päivitys onnistuu ilman suurempia koodaustaitoja. Kotisivuja voi myös muokata ja päivittää mobiili- ja tabletlaitteilla mikä on suuri etu, jos tarvitset nopeaa muokkausta.

Jos kotisivusi toimittaja on huomioinut ainakin nämä seikat niin lähtökohdat käyttäjäystävällisille sivuille on kunnossa. Vielä on monta muuta tekijää mitkä vaikuttavat sivusi näkyvyyteen hakukoneissa ja toimivuuteen ylipäätänsä, mutta niistä myöhemmin lisää.

Uudet kotisivut yrityksille ja sinulle.

Klikkaa kuvaa, niin näet isompana WordPressin hallintapaneelin.