• Artikkelin kommentit:0 kommenttia
  • Lukuaika:5 mins read
WordPress kotisivun hinta

WordPress-nettisivut yritykselle tai WooCommerce-verkkokauppa?

Usein minua lähestytään kysymyksellä, miksi WordPress-kotisivut maksavat, kun sen voi ladata ilmaiseksi.

WordPress on erittäin suosittu alusta, kun kyseessä on nettisivujen luominen, ja monet ihmiset ihmettelevät, miksi sivustojen teko WordPressin avulla maksaa, vaikka itse alustan voi ladata ilmaiseksi. Tässä blogitekstissä käsittelemme, miksi WordPress-nettisivut maksavat ja mitkä tekijät voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

Ilmainen Lataus, Mutta…

Kun sanotaan, että WordPress on ilmainen, se tarkoittaa, että voit ladata perusversion WordPressistä ilmaiseksi ja aloittaa oman nettisivusi rakentamisen. Kuitenkin monet sivustojen tekijät haluavat mukauttaa ja laajentaa sivustonsa toiminnallisuuksia, ja tässä kohtaa tulevat esiin lisäosat, teemat ja muut laajennukset, jotka eivät enää ole ilmaisia.

Maksulliset Teemat

Vaikka WordPress tarjoaa ilmaisia teemoja, monet sivuston kehittäjät haluavat erottua massasta ja valitsevat siksi premium-teemoja. Maksulliset teemat tarjoavat enemmän mukautusmahdollisuuksia ja usein myös teknistä tukea.

Maksulliset Lisäosat

WordPressin voima piilee sen lisäosissa, jotka lisäävät erilaisia toiminnallisuuksia sivustoon. Monet näistä lisäosista ovat ilmaisia, mutta on myös monia maksullisia lisäosia, jotka tarjoavat edistyneempiä ominaisuuksia ja tehokkaampaa suorituskykyä.

Verkkotunnus ja Hosting

Jotta sivusto olisi saatavilla internetissä tarvitaan verkkotunnus (domain) ja webhotelli. Näitä palveluita tarjotaan monilla eri palveluntarjoajilla, ja niiden hinnat vaihtelevat. Maksat siis myös näistä palveluista, vaikka itse WordPress on ilmainen.

Ammattilaisen Palvelut

Monet sivuston omistajat haluavat apua sivustonsa suunnittelussa, kehityksessä ja ylläpidossa. Web-suunnittelijat ja kehittäjät veloittavat työstään, joten tämä on yksi kustannus, joka liittyy WordPress-sivuston kehittämiseen.

Ylläpitoon Liittyvät Kulut

Sivuston ylläpito vaatii aikaa ja resursseja. Tietoturva, päivitykset ja varmuuskopiot ovat tärkeitä osia sivuston ylläpidossa, ja ne voivat vaatia joko aikaa sivuston omistajalta tai rahaa, jos käytät ulkoista palveluntarjoajaa näiden tehtävien hoitamiseen.

Mitä se WordPress-kotisivu sitten maksaa, eli hinta?

Jos toteutat itse sivuston, jossa käytät vain ilmaisia teemoja ja lisäosia (olet käyttänyt aikaa näiden tutkimiseen), silloin kustannukset voivat olla minimissään jotain sadan euron luokkaa. Tämä sisältää palvelintilan ja verkkotunnuksen + oma käytetty aika.

Mikäli käytät itse maksullista teemaa ja lisäosia kannattaa varautua 200-1000€ kustannuksiin + oma käytetty aika.

Suositeltavaa joku muu ammattilainen tekee ja toteuttaa verkkosivustosi on budjettitarve perussivustossa 500-1300€ kertamaksulla + palvelintila & verkkotunnus n.120€/vuosi. Tällöin on tehty pohjatyö teknisesti toimivan verkkosivun toteutuksesta, sekä hallitaan graafinen- ja käyttöliittymäsuunnittelu. Laajemmissa kotisivuprojekteissa, jotka sisältävät verkkokaupan (WooCommerce) budjettitarve alkaen 890€ + palvelintila ja verkkotunnus.

Yhteenveto

Kotisivun toteutusta ajatellessa kannattaa miettiä onko itsellä riittävästi aikaa tutustua eri teemojen ja lisäosien etsimiseen, sekä tarvittava tekninen osaaminen tai miten hallitset tekniset sudenkuopat? Joita varmasti tulee, kun verkkosivustoa rakennetaan ensimmäistä kertaa. Kaikki nämä edellä mainitut asiat hoitaa palkattu WordPress-kotisivun tekijä, sekä jälkikäteen tarvittavat päivitystarpeet.

Vaikka WordPress-perusversio on ilmainen, sivuston kehittämiseen voi liittyä monia kustannuksia, jotka liittyvät lisäosiin, teemoihin, hostingiin, ja ammattilaisen palveluihin. 

Toteutamme nettisivuprojektit alusta loppuun asti avaimet käteen periaatteella. Teemme myös kaikki tulevat päivitykset sopimuksesta, jotta kotisivu pysyy ajan tasalla. Ota yhteyttä.

P.S.Tämä artikkeli ei käsittele pelkällä omalla koodilla rakennettua kotisivua. Tämäkin on mahdollista ilman teemaa ja lisäosia.

Lopuksi muutama kuva WordPress-alustasta ja responsiivisuudesta.

Iloa tuleviin kotisivuprojekteihin.

Viimeisimmät Artikkelit

Laita meille viestiä.

Vastaa