• Artikkelin kommentit:0 kommenttia
  • Lukuaika:3 mins read
kotisivujen latausnopeus

Kotisivujen latausnopeus ja sen vaikutukset.

Nettisivujen latausnopeudella on suuri merkitys asiakkaalle useista syistä!

Listasimme viisi tärkeintä asiaa.

1. Käyttäjäkokemus: Nopeasti latautuvat sivut tarjoavat paremman käyttäjäkokemuksen. Asiakkaat eivät jaksa odottaa pitkiä aikoja sivujen avautumista, ja hitaat sivut voivat ärsyttää ja saada kävijät poistumaan sivustolta nopeasti.

2. Sitoutuminen: Nopeasti latautuvat sivut lisäävät todennäköisyyttä, että kävijät pysyvät sivustolla pidempään ja tutkivat sisältöä syvällisemmin. Tämä voi johtaa parempaan sitoutumiseen ja mahdollisesti kaupallisten tavoitteiden saavuttamiseen, kuten tuotteiden ostamiseen tai yhteydenottoihin.

3. Hakukonenäkyvyys: Hakukoneet, kuten Google, ottavat latausnopeuden huomioon sivustojen arvostelussa. Nopeasti latautuvat sivut voivat saada paremman sijoituksen hakutuloksissa, mikä puolestaan lisää näkyvyyttä ja mahdollisia asiakaskäyntejä.

4. Mobiilikäyttö: Yhä useammat käyttäjät selaavat sivustoja mobiililaitteilla, joissa yhteys ei välttämättä ole yhtä nopea kuin kiinteässä verkkoyhteydessä. Nopeasti latautuvat sivut parantavat mobiilikäyttäjien kokemusta.

5. Konversiot: Jos sivustosi tavoitteena on saada kävijät suorittamaan tiettyjä toimia, kuten ostoksia, yhteydenottoja tai tilauksia, nopea latausnopeus voi lisätä konversioiden määrää. Pitkät latausajat voivat johtaa hylkäämiseen ennen kuin toivottu toimenpide on suoritettu.

Siksi teemme latausnopeuden optimoinnin jokaiselle kotisivulle parantaaksemme käyttäjäkokemusta asiakkaalle.

Näin teemme sen:

1. Kuvien optimointi: Kaikki kuvat jotka lisätään kotisivulle pakataan pienemmiksi. Lisäksi käytämme ”Lazy-load images” asetusta, joka tukee nopeaa sivulatausta.

2. Lisäosien määrä: Webhotellipalvelimella on suositeltavaa pitää WP:ssä maksimissaan 15 lisäosaa. Toki esimerkiksi verkkokaupalla saattaa olla hieman vaikea toteuttaa, mutta käytännössä 15 on rajamme.

3. Tietokannan muoto: Käytössämme on InnoDB, joka on huomattavasti nopeampi tietokannan muoto kuin MyISAM. 

4. Tietokannan koko ja optimointi: Jos tietokanta on suurikokoinen ja rivejä on paljon niin tietokantakyselyt luonnollisesti hidastuvat. Näin ollen käytämme niiden siivoamiseen ja optimointiin database cleaner & optimizer ohjelmaa. 

5. Ulkopuoliset scriptit: Pyrimme käyttämään mahdollisimman vähän ulkopuolisia scriptejä, koska nämä voivat vaikuttaa negatiivisesti sivujen latausnopeuteen.

6. Ajastetut toiminnot ja cron: Tämä laitetaan toimimaan lähes poikkeuksetta ja se myös nopeuttaa esim. admin -puolta todella reippaasti. 

7. Välimuistin käyttö: Lisäämme jokaiselle kotisivulle cache-lisäosan, joka tallentaa sivuston tiedot väliaikaisesti. Tämä vähentää tarvetta ladata samat tiedot uudestaan jokaisella sivulatauksella.

Yhteenveto

Me huolehdimme siitä että nettisivut ovat kotimaisella palvelimella, jonka suorituskyky vastaa tavoitteitamme. Jokainen sivusto on ainutlaatuinen, joten optimointistrategia voi vaihdella tarpeiden mukaan.

Nopea latausnopeus on olennainen osa hyvää käyttäjäkokemusta, sivuston menestystä hakukonetuloksissa ja konversioiden saavuttamista. Se voi vaikuttaa merkittävästi asiakkaiden tyytyväisyyteen, sitoutumiseen ja toivottujen tavoitteiden saavuttamiseen.

Viimeisimmät Artikkelit

Laita meille viestiä.

Vastaa